Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Diverse

Er det skuddår i år?

Jeg ble plutselig nysgjerrig på dette med skuddår. Når og hvorfor har vi skuddår. Jeg foretok et søk på internett og fant nettstedet opplysningskontoret.com som ga meg en ryddig og enkel forklaring på dette i denne artikkelen.

Dett er jo en av de flotte tingene med internett, dersom man lurer på noe er det bare å stille spørsmålet på google så dukker svaret rett opp. Nå er kanskje skuddår noe som strengt tatt burde vært allmenn informasjon og jeg rødmer litt for meg selv her jeg sitter og skriver denne artikkelen men det fikk mag bare til å tenke på hvor lett tilgjengelig all informasjon har blitt i vår moderne tidsalder med internett tilgang nesten over alt. Det er ikke mange år siden man nærmest måtte gå på biblioteket for å finne ut svar på de enkleste spørsmål. Dersom det ikke stod i leksikonet da, du vet dette enorme bokverket som befant seg i bokhyllen i ethvert hjem med respekt for seg selv og som man kunne få på fabelaktige avbetalingsordninger med sleske dørselgere som påstod at dette leksikonet aldri ville bli utdatert.

Jeg er sikker på at det den dag i dag sitter folk og betjener gammel inkassogjeld på gamle misligholdte betalingsordninger på overprisede leksikon. Det forundrer meg faktisk ikke om noen av disse faktisk lider av dysleksi eller er analfabeter og har likevel blitt overbevist om at et leksikon må man ha. Jeg hørte forresten fra en bekjent for få dager siden som hadde fått en støvsugerselger på døren her om dagen. Rene røverkjøpet var det, kun 30 tusen og da fikk han jammen med en gratis demonstrasjon på kjøpet...

En ting er sikkert, verden vil alltid bedras, før, i dag og i fremtiden.

Nå kommer Iphone9!

Nesten slik kan man forstå overskriftenpå internett som lyder "Er dette Iphone9".

Det det hele dreier seg om er litt såkalt fredagshumor og denne filmsnutten de har fanget opp på Youtube.

 

Det kunne vært moro dette men vi får vel heller nøye oss med Iphone5s som virker litt mer reel i nærmeste fremtid.

 

Terrorsaken utvikler seg til å bli en parodi av det norske samfunnet!

Terroren som skjedde i Norge den 22. Juli var grusom og et alvorlig slag for det norske samfunnet. Ikke minst for alle de rammede familiene som har mistet sine kjære eller fått sine kære alvorlig skadet fysisk og/ eller psykisk.

I det Norske samfunnet lider vi imidlertid i dag av et alvorlig problem, nemlig overeksponering av store og viktige nyhetssaker. Historien viser at slike saker blir overeksponert over et alt for langt tidsperspektiv samt at sakene blir vrengt og vridd i alle tenkelige vinkler. Terroren 22. Juli får frem de verste eksemplene på dette.

Media har allerede utført de oppgaver Breivik knapt turte å håpe på at de skulle etter 22. Juli. De har gjengitt hans ideologier og viktige deler av det såkalte manifestet i detaljer. Måten Arbeiderpartiet har klart å gjøre seg selv til offer på, slik en Frp politiker tok seg mot til å si på Stortingets talerstol dagen før han ble tvunget til å beklage det hele, er et annet eksempel på det håpløse i saken. Folk som har ytret litt ytterliggående meninger på nett føler seg uglesett, spesielt hvis de i løpet av de siste 10 årene har hat en eller annen bagatellmessig form for kontakt med Brevik på epost, diskusjonsforum eller lignende.

Vaksinerer vi oss til døde?

Det siste året har det dukket opp stadig flere tilfeller som påstår de er skadet av den såkalte svineinfluensavaksinen, hovedsaklig i forma av at de har utvilket sykdommen narkolepsi som medfører at man kan få plutselig trang til å sove og i verstefall falle i søvn på de merkeligste steder.

Selv var jeg en forkjemper for at folk skulle vaksinere seg midt i det verste svineinfluensahysteriet. Mange vil da forvente at jeg skal angre på dette standpunktet nå noe jeg imidlertid ikke vil gjøre. Med tanke på de mange hundretusener som ble vaksinert er det jo forholdsvis få som har utviklet narkolepsi. Ingen vet om dette er noe de hadde latent i kroppen fra før og kanskje ville utviklet seg før eller senere hos dem uansett.

For all del, sykdommen norkolepsi det er alvorlig nok for dem det gjelder men hvis vi skal se bort i fra etterpåklokskapen hvor det viste seg av svineinfluensaen ikke førte til massedød slik de verste spådommene anslo så var det ut i fra den tids kunnskap om sykdommens trusselbilde et fornuftig tiltak å oppfordre folk til å vaksinere seg. Det var et frivillig tiltak å vaksinere seg og for de aller fleste var risikoen ved vaksinasjon betydelig lavere enn den ville vært ved sykdomsutbrudd.

Curran har helt rett i forhold til hårsåre nordmenn!

Avtroppende operasjef Pual Curran sier at nordmenn er alt for dårlige til å ta imot kritikk som han mener er avgjørende for å komme videre.

Her tror jeg Curran treffer midt i blinken. Såkalt konstruktiv kritikk blir sjeldent tatt godt imot i dette landet. I et så kreativt og profesjonelt miljø som operaen er må man kunne si ting rett ut uten å måtte gå rundt grøten hver gang for å komme frem til målet innen rimelig tid. Da forstår jeg at hårsåre nordmenn over tid kan bli slitsomt å forholde seg til!