Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Er det skuddår i år?

Jeg ble plutselig nysgjerrig på dette med skuddår. Når og hvorfor har vi skuddår. Jeg foretok et søk på internett og fant nettstedet opplysningskontoret.com som ga meg en ryddig og enkel forklaring på dette i denne artikkelen.

Dett er jo en av de flotte tingene med internett, dersom man lurer på noe er det bare å stille spørsmålet på google så dukker svaret rett opp. Nå er kanskje skuddår noe som strengt tatt burde vært allmenn informasjon og jeg rødmer litt for meg selv her jeg sitter og skriver denne artikkelen men det fikk mag bare til å tenke på hvor lett tilgjengelig all informasjon har blitt i vår moderne tidsalder med internett tilgang nesten over alt. Det er ikke mange år siden man nærmest måtte gå på biblioteket for å finne ut svar på de enkleste spørsmål. Dersom det ikke stod i leksikonet da, du vet dette enorme bokverket som befant seg i bokhyllen i ethvert hjem med respekt for seg selv og som man kunne få på fabelaktige avbetalingsordninger med sleske dørselgere som påstod at dette leksikonet aldri ville bli utdatert.

Jeg er sikker på at det den dag i dag sitter folk og betjener gammel inkassogjeld på gamle misligholdte betalingsordninger på overprisede leksikon. Det forundrer meg faktisk ikke om noen av disse faktisk lider av dysleksi eller er analfabeter og har likevel blitt overbevist om at et leksikon må man ha. Jeg hørte forresten fra en bekjent for få dager siden som hadde fått en støvsugerselger på døren her om dagen. Rene røverkjøpet var det, kun 30 tusen og da fikk han jammen med en gratis demonstrasjon på kjøpet...

En ting er sikkert, verden vil alltid bedras, før, i dag og i fremtiden.