Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Hva tjener en Norwegian pilot?

De "stakkars" pilotene i Norwegian klager over flyselskapet som nærmest driver som slavedrivere og gjør det de kan for å sette det Norske folket opp mot ett av de få Norske industrieventyrene dette årtusenet. Jeg har derfor blitt nysgjerrig og begynte å søke opp hvor mye disse stakkarene faktisk tjener for å ha det så forferdelig.

I følge en artikkel på na24.no tjener en Norwegian kaptein i gjennomsnitt kr 1.142.172,- og de andre pilotene har en sultelønn på kr 744.468,-.Dett eer jo helt forferdelig, hvordan kan Norwegian forvente at de stakkars pilotene skal overleve på en lønn som bare ligger på 2-3 ganger den Norske gjennomsnittsinntekten? Tenke seg hvis de er frekke nok til å spørre om pilotene vil jobbe på en fridag, da venter det bare kr 12.000,- i lønn for den dagen. De kunne likegjerne gjort fornærmelsen fullstendig og heller viftet med en banan...

Nei, nei. Ikke rart at pilotene sliter med å få sympati hos befolkningen når de har sympatsike Bjørn Kjos på andre siden av bordet. Jeg ønsker Norwegian og Bjørn Kjos all lykke til i kampen mot pilotgribbene.