Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Endelig er ski- VM over

Da var dagen endelig her, den siste dagen i ski VM som alltid toppes med 5 mila. Petter Northug gis med dette de varmeste gratulasjoner og videre lykke ønskninger med noko attåt på foten...

Uansett hva man mener om Northug og fyllekjøring (er vel de færreste som har noe til overs for fyllekjøring) så er idrettsprestasjonen ved å reise seg slik etter den formidable nedturen helt fantastisk. Vi skal i den sammenheng huske at nedturen var allerede godt i gang når Northug valgte å sette seg bak rattet den skjebnesvangre Mai natten for under ett år siden. Hans comeback er utvilsomt helt fantastisk og vitner om en psyke helt utenom det vanlige.

Nå høres jeg kanskje ut som en ski entusiast e jeg slettes ikke er. Jeg var egentlig drittlei av hele ski- VM lenge før det begynte. Nordmenn er helt skrudde i forhold til skisport da det får oss til å føle oss som om vi har en form for verdensherredømme bare fordi vi regjerer i en idrett som de færreste utenfor Norden aldri har hørt om. Hvor navlebeskuende går det egentlig an å bli? Det er som om Australia skulle føle seg som noe helt unikt i verdensammenheng fordi de er best i verden til å skyte ville kaniner.

Det snakkes mye om hvor mye ressurser Norge bruker på skiidrett i forhold til landene vi konkurrerer mot i ski- VM og at vi dermed ikke konkurrerer på like vilkår. For Norges naringsliv er beløpet som dyttes inn i ski idretten imidleritid bagateller. Hva jeg mener med det? Jo, det skal jeg fortelle deg. Hver gang det er OL, Ski-VM, Tour de ski eller noe annet som får oss nordmenn til å føle oss som en overnaturlig avlegger av menneskeheten så koster dette det Norske næringslivet millioner i tapte produksjonskostnader. De dagene det er et skirenn av "betydning" så står det Norske næringsivet tilnærmet stille i flere timer. Dette gjelder ikke bare under selve rennet vi må selvsagt få med oss sendingen på TV fra den begynner til den slutter og da er det mye ekstra tid både før og etter. For ikke å glemme etterspillet på sosiale medier når vi skal overgå hverandre i å hylle våre "helter"..