Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Vintersport

Endelig er ski- VM over

Da var dagen endelig her, den siste dagen i ski VM som alltid toppes med 5 mila. Petter Northug gis med dette de varmeste gratulasjoner og videre lykke ønskninger med noko attåt på foten...

Uansett hva man mener om Northug og fyllekjøring (er vel de færreste som har noe til overs for fyllekjøring) så er idrettsprestasjonen ved å reise seg slik etter den formidable nedturen helt fantastisk. Vi skal i den sammenheng huske at nedturen var allerede godt i gang når Northug valgte å sette seg bak rattet den skjebnesvangre Mai natten for under ett år siden. Hans comeback er utvilsomt helt fantastisk og vitner om en psyke helt utenom det vanlige.

Nå høres jeg kanskje ut som en ski entusiast e jeg slettes ikke er. Jeg var egentlig drittlei av hele ski- VM lenge før det begynte. Nordmenn er helt skrudde i forhold til skisport da det får oss til å føle oss som om vi har en form for verdensherredømme bare fordi vi regjerer i en idrett som de færreste utenfor Norden aldri har hørt om. Hvor navlebeskuende går det egentlig an å bli? Det er som om Australia skulle føle seg som noe helt unikt i verdensammenheng fordi de er best i verden til å skyte ville kaniner.

Det snakkes mye om hvor mye ressurser Norge bruker på skiidrett i forhold til landene vi konkurrerer mot i ski- VM og at vi dermed ikke konkurrerer på like vilkår. For Norges naringsliv er beløpet som dyttes inn i ski idretten imidleritid bagateller. Hva jeg mener med det? Jo, det skal jeg fortelle deg. Hver gang det er OL, Ski-VM, Tour de ski eller noe annet som får oss nordmenn til å føle oss som en overnaturlig avlegger av menneskeheten så koster dette det Norske næringslivet millioner i tapte produksjonskostnader. De dagene det er et skirenn av "betydning" så står det Norske næringsivet tilnærmet stille i flere timer. Dette gjelder ikke bare under selve rennet vi må selvsagt få med oss sendingen på TV fra den begynner til den slutter og da er det mye ekstra tid både før og etter. For ikke å glemme etterspillet på sosiale medier når vi skal overgå hverandre i å hylle våre "helter"..

Husk nok RedBull Petter!

Verdens mannlige ener i langrennsporet, Petter Northug,  som drikker og reklamerer for RedBull til melkegjengens moralisters store fortvilelse stiller nå opp i poker NM i Latvia.

Nå kommer moralistene igjen på banen og forventer at Northug skal slutte med poker for å stå frem som et godt forbilde. Ærlig talt Petter, sørg for å ha nok RedBull stående godt synlig under hele turnereringen og gå "all in" til moralistenes store irritasjon.

Det eneste hårreiosende i denne saken er etter min mening at et NM må avholdes i Latvia fordi pengespill er forbudt i Norge! Men Lotto derimot, det er bra det fordi der går overskuddet til idretten og så er det staten som står bak. Da er det helt greit at nordmenn spiller for flere titusener i året...

 

Norsk idrett må tåle litt mannsjåvinisme!

Petter Muller saken har tatt helt av i Norske medier den siste uken og etter at han fikk sparken i går kommer den brutale sannheten frem. Han har angivelig spøkefullt bedt Maren Haugli om å sutte litt på utstyret hans.

Slik er menn. Alle mannlige trenere med suksess er brautende bromlebasser som av og til går litt over streken. Grunnen til suksessen er det enorme engasjementet de viser dag ut og dag inn. Norsk idrett trenger slike profiler for å holde norsk idrett i verdenstoppen. Nå havner vel Muller i Nederland eller USA etterhvert og ender opp med å "eie" seierspallen det neste tiåret på Norges bekostning.

Dopingavsløringer i kjølvannet av OL!

Vinter OL er over for denne gang og dagens nettaviser preges av gullgrossister som kommer hjem til moder Norge.

Jeg tror at den kommende uken vil sportsnyhetebne preges av dopingavsløringer i kjølvannet av dopingtester som er foretatt under OL. Mange vil nok få medaler ettersendt i posten etter at andre medaljevinnere mister sine medaljer etter dopingavsløringer. Jeg skal ikke gå inn på spekulasjoner om hvem som kan være dopet men historien viser desverre alt for ofte at kompassnålen peker østover når slike avsløringer kommer frem.

Noen skrubbsår og kjevelås er vel ikke noe å sutre over...

Astrid Uhrenholdt Jacobsen presenteres i dag i media som årtusenets ulykkesfugl. Hun har sdkadet seg på sykkeltur og fått litt skrubbsår, knukket kjeve, knust ryggvirvel. skrue i armen og litt kutt og skrubbsår her og der.

 Hva er det med idrettsutøvere i 2009? Tåler de ikke en trøkk lenger uten å legge seg ned for å sutre?  Det var noe annet i gamle dager da en boksekamp betydde at bare en skulle gå levende utr av ringen. Eller ta en titt på treningsøkten til Iraks stupelandslag på videoklippet nedenfor. Det er med andre ord bare å reise seg opp igjen å børste av seg støvet og komme seg videre.

 

 
 
Fra spøk til alvor. Vi ønsker Astrid Uhrenholdt Jacobsen god bedring og håper hun kommer seg raskt tilbake i skisporet der vi trenger henne.