Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Norsk økonomi

Hva tjener en Norwegian pilot?

De "stakkars" pilotene i Norwegian klager over flyselskapet som nærmest driver som slavedrivere og gjør det de kan for å sette det Norske folket opp mot ett av de få Norske industrieventyrene dette årtusenet. Jeg har derfor blitt nysgjerrig og begynte å søke opp hvor mye disse stakkarene faktisk tjener for å ha det så forferdelig.

I følge en artikkel på na24.no tjener en Norwegian kaptein i gjennomsnitt kr 1.142.172,- og de andre pilotene har en sultelønn på kr 744.468,-.Dett eer jo helt forferdelig, hvordan kan Norwegian forvente at de stakkars pilotene skal overleve på en lønn som bare ligger på 2-3 ganger den Norske gjennomsnittsinntekten? Tenke seg hvis de er frekke nok til å spørre om pilotene vil jobbe på en fridag, da venter det bare kr 12.000,- i lønn for den dagen. De kunne likegjerne gjort fornærmelsen fullstendig og heller viftet med en banan...

Nei, nei. Ikke rart at pilotene sliter med å få sympati hos befolkningen når de har sympatsike Bjørn Kjos på andre siden av bordet. Jeg ønsker Norwegian og Bjørn Kjos all lykke til i kampen mot pilotgribbene.

Nå skal Norge grafse i naboens private anliggende igjen!

 

Da er det tid igjen for noen dager med offentlig grafsing. Årets skattelister legges igjen ut på nett med det formålet at nordmenn kan sitte å grafse i hva alle andre tjener. Nettstedene blir stadig mer oppfinnsomme i fancy løsninger som gjør grafsingen enda mer "spennende". Dette særnorske fenomenet vekker til de grader oppsikt i utlandet og kommentarene som kommer tilbake er ord som "kommuniststat" o.l.

Jeg kan ikke fatte og forstå noe som helst samfunnsnyttig med å offentliggjøre skattelistene, ihvertfall ikke det å legge dem ut på nett. En ting var slik det var i "gamle dager" der man måtte ned på ligningskontoret og lete gjennom listene manuelt samt at avisene serverte noen utdrag om de rikeste og samfunnstoppene, men å legge dem ut på internett er fullstendig horribelt. Folk flest liker at privatøkonomien er det den faktisk er, privat. Skattelistene ofte misvisende, i enkelte tilfeller meget misvisende, og hvert år meldes det om at skolebarn sitter og søker opp foreldrene og mobber dem som har foreldre med lav inntekt.

Jeg vil anta at det er de med dårligst inntekt som synes det er mest ubehagelig å få brettet ut privatøkonomien på nett. Det eneste morsomme med at skattelistene fra 2007 igjen var søk bare på nett er dermed at det er "fattigdoms partiet" SV, som ikke klarer å bekjempe fattigdommen, som har stått i bresjen for dette.....

Byråkratiet vil regjere så lenge sosialistene gjør det samme!

VG nett-Dine penger skriver i dag en artikkel om at det er 10 dagers ventetid og opptil flere timers kø på passkontorene rundt om i landet.

Hadde en privat bedrift hatt samme kundeservice hadde de mistet alle kundene over natten, vel å merke dersom de ikke hadde hatt monopol da. Den eneste løsningen på slike problemer er rett og slett å privatisere det offentlige mer eller mindre i sin helhet, gjerne med flere aktører i hver bransje slik at kundene kan velge hvem de vil gå til f.eks. for å få pass. Jeg skal love deg at du da hadde fått pass på dagen.

Nå sitter sikkert mange av dere luringer og sier at man ikke kan la private utstede pass med tanke på misbruk osv. Selvfølgelig kan man det. Det er bare å legge kontroll og retningslinjer deretter. en så lenge dere fortsetter å stemme på de såkalte "rød grønne" kan dere værsegod bare stille dere i kø....

Nå kan nordmenn kjøpe mat istedenfor å spille vekke penga!


Norsk tipping ligger nede, dessverre er det nok bare kortvarig for dette statsmonopolet. Spillegale nordmenn er frustrert over at de ikke får spilt og sjekket om de har vunnet premie.

For det første kan jeg informere at det bare er å slå opp i ei avis eller på nett så finner du resultatene der. Så sjekker du bongene manuelt, det er faktisk fortsatt mulig i 2009. Det er vel forøvrig på tide at spillegale nordmenn får et lite øyeblikk til å tenke gjennom sitt pengeforbruk hos norsk tipping. Det er et paradoks at det er de fattigste som kaster bort mest penger hos norsk tipping sett i forhold til inntekt.

For dem som er komplett hekta på spill så finnes det mange topp alternativer på nett med bedre odds og letter tilgjengelig. Det handler bare om å bryte noen små barrierer.

Glansdagene er over for norske einedomsmeglere!

Man trenger ikke å være sosialist for å ha irritert seg over at eiendomsmeglere de siste årene har hatt en særdeles lett vei til lettjente penger. De har til de grader skodd seg på høykonjunktur i norsk økonomi med unaturlige stigninger i boligprisene noe som igjen har ført til mye kjøp og salg i spekulasjons eyes med.

Meglerne har vel omtrent like lang utdannelse som ei gjennomsnittlig barnehagetante, ikke er det et vanskelig studie heller. Til tross for dette har de tilsynelatende sittet på sin høye hest og trodd de har oppfunnet veien til penger. Det blir dermed lett for alle oss andre å sitte med litt skadefryd i kjølvannet av fallende boligmarked, konkurser i Notar kjeden og sist men ikke minst "eiendomsmeglerkongens" "Poppe" tap i retten i forbindelse med det mye omtalte hytteprosjektet på Kvitfjell. Så får det heller være at nedturen rammer oss alle.

For ordens skyld. Undertegnede er ekte kapitalist og mener alle har sin fulle rett til å tjene penger på det de måtte ønske så lenge det er lovlig. Men jeg klarer allikevel ikke å la være å irritere meg over disse meglerne...