Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Ulykker

Verden er gal!

 

Nyheten om massakren på den amerikanske militærbasen Fort Hood i Texas USA sjokkerer hele verden. Det hele blir ikke mindre sjokkerende av at det er kommet frem at den sannsynlige gjerningsmannen er psykolog som var misfornøyd med å bli innkalt til tjeneste i Irak.

Jeg kan forstå at amerikanere kan synes det er særdeles frustrerende å bli innkalt til tjeneste i Irak, en krig mange av dem ikke har noe som helst til overs for. Samtidig klarer jeg ikke å forstå hva i all verden som skjer i hodet til slike mennesker som dette som klikker fullstendig og skyter alt de ser rundt deg.

Er dette begynnelsen på en ny serie skjelv?

Ifølge VG er 32 foreløpig meldt omkommet etter jordskjelvet i Indonesia. Et forholdsvis beskjedent antall sett i forhold til de store jordskjelvkatastrofene i verdenshistorien.

Mitt intrykk er at jordskjelv er noe som "går i bølger". I perioder er det stille og de få skjelvene som forekommer ligger forholdsvis lavt på Richters skala mens det i andre perioder gjerne kommer flere større jordskjelvkatastrofer over flere måneder i forskjellige land. Nå følger jeg at vi har vært gjennom en forholdsvis stille periode, ihvertfall ut i fra inntrykket via media og frykter at dette er starten på en ny stopr bølge.

Bløffer flyselskapene oss?

Et Airbus 330-200 som tilhører Air France og var på vei Fra Rio de Janeiro til Paris er savnet og er sannsynligvis styrtet i Atlanterhavet. Dette til tross for at flyselskapene i alle år har fått oss til å tro at det er uproblematisk for et fly å foreta en nødlanding på vannet, noe som også skjedde på Hudson elven i New York for noen måneder siden.

Det som imidlertid kom frem i kjølvannet av Hudson nødlandingen var at dette er noe som lykkes svært sjeldent og er tilnærmet umulig i urolig farvann slik som i Atlanterhavet og Stillehavet. Dette er stikk i strid med flyselskapenes og andre aktørenes propaganda om hvor trygt det er å fly. Vi har i alle år sittet med det inntrykk at det er forholdsvis uproblematisk å foreta en kontrollert nødlanding på havet dersom det skulle oppstå problemer i åpent farvann. Dette er åpenbart en stor bløff. Legg merke til at ingen medier engang forsøker å spekulere i at det har skjedd med dagens savnede fly.

Flytevest i fly, falsk trygghet!

I dag var det en ny flystyrt, denne gangen i Thailand og mirakuløst nok overlevde nesten alle passasjerene.

 Når du og jeg setter oss i fly blir vi hver gang påminnet at det ligger flytevest under setet. Dette er bare sludder som gir oss falsk trygghet. Har du noen gang hørt om noen som har benyttet flytevesten og at dette har reddet livet deres? Ja, det er teoretisk mulig å lande på vann men lykkes svært sjeldent. Det gjorde det imidertid i nødlandingen på Hudson elven i New York og passasjerene ble rettmessig påført flytevester. Ingen fikk imidlertid direkte brukt for denne noe som jeg heller ikke kjenner til har skjedd i andre tilfeller.

Nå kommer det sikkert drøssevis med kommentarer om folk som kjenner til et tilfelle eller to hvor flytevesten har blitt brukt. Det hadde nok imidlertid vært mye mer fornuftig å legge en Valium under alle flystene så man slipper noe av hysteriet som oppstår under en katastrofe, det er nok mange fler som dør av det.

Man kan ikke være trygg noen steder !

I dag raste en stor bygning smmen i Køln så og si helt uten forvarsel.

Tradisjonen tro så er jakten på en syndebukk sannsynligvis allerede startet. Samfunnet klarer aldri å akspetere at slikt skjer og la det være med det.

Man kan tydeligvis ikke være trygg noen steder i verden lenger. Plutselig kan et fly styrte i huset ditt eller bygningen du sitter i kan rase sammen. Budskapet må være å leve i nuet ok ikke tenke for mye på alt som kan gå galt. Vi skal som kjent samme sted alle samen hvor det nå enn er.