Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Internasjonal sport

Kvinneboksing er banalt!

I Kveld bokser Cecilia en viktig kamp i sn kariere.

Selv gremmes jeg over det hele. Kvinner hører etter min mening hjemme ved kjøkkenbenken og skal gi sine barn kjælig omsorg. Mennene er de som har testestoron i blodet og er ute i den store verden og slåss for familiens ære. Kvinneboksing er bare forferdelig feil!

Kan Bolt være dopingfri?

Vg kan i dag offentligjøre at Usain Bolt og Tyson Gay skal møtes hele 3 ganger til neste år. Ikke så oppsiktvekkende nyheter synes nå jeg.

Det jeg tenker på i denne sammenhengen er hvordan en enkelt mann kan løpe 100 meter nesten et halvt sekund raskere enn resten av verdenseliten. Forskjellen er enom med tanke på den korte distansen og historiske tidsforskjeller mellom vinneren og resten av feltet. Det må være lov å stille spørsmål om de utrolige resultatene skyldes ulovlige medikamenter. Jeg vil understreke at jeg ikke har noen annen grunn til å stille spørsmålet bortsett fra de enormt gode resultatene men er de så gode at det er mulig uten ulovlige hjelpemidler? Eller har bare genene til de grader vært på Bolt sin side? Jeg bare spør? Hva tror du?

Ta OL medaljene ifra Phelps!

Supersvømmeren Michael Phelps har innrømmet hasj røyking og har blitt straffet med 3 måneders utestengelse fra svømmeforbundet samt at hovedsponsoren har trukket seg.

Hasj står på dopinglisten og skal slås hardt ned på. Det har riktignok ikke noe direkte prestasjonsfremmende effekt derimot en beroligende effekt. For en hardt presset idrettsutøver er det imidlertid vel så viktig å klare å roe seg ned og restiturere seg etter hard fysisk anstrengelse. Hasj er derfor indirekte prestasjonsfremmende og kan brukes aktivt i dopingsammenheng.

At han slipper unna med 3 måneders straff er et hån mot alt som har med anti doping arbeid å gjøre. Han bør miste alle OL medaljene sine og få minst 5 års utestengelse. Så settes det et eksempel om ikke annet.

Nå inntar Hulken boksesporten!

 

Verden har fått en ny tungvektsmester i boksing etter at David Haye slo Nikolai Valujev i gårdsdagens tittelkamp.

Selv synes jeg at tungvektsboksing ikke har vært det samme siden Tyson hadde sin storhetstid. Dette var en profil som fengte alle og skapte liv og røre. Nå vet knapt folk på gata hvem verdens beste boksere er. Sporten trenger en ny profil til de grader.

I denne sammenheng kan den norske gigantet Arild "Hulken" Haugan bli en overraskelse i boksesporten. Det er liten tvil om at han har den styrke og treninsvilje som skal til, så får det gjenstå å se om det er mulig å lykkes i boksing når man først begynner med sporten i voksen alder.

Ærlighet varer lengst. Eller?

Husker du taekwondo utøveren som gikk til angrep på dommeren under OL i Bejing?

Utøveren ble selvfølgelig utestengt fra idretten på livstid etter episoden. Vi er vant til at en stund etter slike episoder så personen som har tråkket over streken til fornuft og ber om unskyldning og legger seg langflat. Kanskje kunne en slik oppførsel ført til at han hadde fått en ny sjanse før eller siden.

En slik fremgangsmåte holder denne karen seg imidlertid "for god" til. Han går nå ut, 5 måneder senere, og forteller at han mener dommeren fortjente det velrettede sparket. Han beskylder samtidig dommeren for å la seg bestikke. Hvem vet, kanskje påstanden er riktig men det er nok neppe riktig fremgangsmåte for å bli tatt inn i idrettsvarmen igjen...