Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

98% kjøper kraftigere pc enn de trenger!

Vg har laget en artikkel med råd og beskrivelse av tekniske detaljer for dem som skal kjøpe seg ny bærbar pc. En flott artikkel men unødvendig for folk flest.

De aller aller fleste som kjøper pc skal bare bruke den til surfing og enkle kontoroppgaver. Noe skal også redigere litt bilder. For å dekke disse behovene kan du gå inn i butikken og kjøpe hvilken som helst bærbar pc og føle at denne dekker dine behov mer enn nok. Det er forkastelig at betjeningen lurer på disse bærbare pc'er til over ti tusen med spesifikasjoner som kjøperen ikke forstår hva er og garantert ikke vil dra nytte av.

De eneste som har glede av "toppede" pc'er er de som spiller "tunge" spill, driver med video redigering og konvertering samt enkelte særapplikasjoner for grupper med spesielle behov. Det som er felles for disse er at de vet normalt svært godt hvilke behov de har og ikke har, dessuten er dette gruppen som fortsatt er  storbrukere av stasjonære pc'er.

Nå sitter du og leser dette og tenker hvilken idiot jeg er, du har nemlig en pc som bare er noen måneder gammel og den er treg som fy. Da er nok svaret software og ikke hardware. Du har sannsynligvis fullt av virus og/elller spyware på maskinen eller så er det andre softwarerelaterte konflikter. Rens maskinen eller aller best, reinstaller så går den som ei klokke igjen. Det er mye jobb sier du, jada men ikke mye mer enn å flytte alt over på en ny pc...

Dersom du jobber i en litt større bedrift så finnes det garantert en it-sjef. Du vil ganske sikkert bli overrasket dersom du spør denne om hvilke spesifikasjoner han/hun har på sin pc. Sannsynligvis bruker denne en flere år gammel pc som kjører på windows XP eller enda eldre. Grunnen er rett og slett at denne fungerer til det den trengs til og it-sjefen ser ikke behov for bedre pc til seg selv. Jada, det finnes sikkert unntak.