Hva tjerner en Norwegian pilot?

De "stakkars" pilotene i Norwegian klager over flyselskapet som nærmest driver som slavedrivere og gjør det de kan for å sette det Norske folket opp mot ett av de få Norske industrieventyrene dette årtusenet. Jeg har derfor blitt nysgjerrig og begynte å søke opp hvor mye disse stakkarene faktisk tjener for å ha det så forferdelig.

I følge en artikkel på na24.no tjener en Norwegian kaptein i gjennomsnitt kr 1.142.172,- og de andre pilotene har en sultelønn på kr 744.468,-.Dett eer jo helt forferdelig, hvordan kan Norwegian forvente at de stakkars pilotene skal overleve på en lønn som bare ligger på 2-3 ganger den Norske gjennomsnittsinntekten? Tenke seg hvis de er frekke nok til å spørre om pilotene vil jobbe på en fridag, da venter det bare kr 12.000,- i lønn for den dagen. De kunne likegjerne gjort fornærmelsen fullstendig og heller viftet med en banan...

Nei, nei. Ikke rart at pilotene sliter med å få sympati hos befolkningen når de har sympatsike Bjørn Kjos på andre siden av bordet. Jeg ønsker Norwegian og Bjørn Kjos all lykke til i kampen mot pilotgribbene.

 

Hva kan man forvente av moral fra finansbransjen?

Det er pr d.d. ingen øve tak på hva banker kan ta seg betalt av i form av renter på lån. På boliglån så er konkurransen såpass intens at det ikke er noe stort problem da kundene her stort sett har såpass god kredittverdighet at de relativt raskt vil bytte bank dersom forskjellene blir for store. Da tenker jeg ikke på noen få tidels prosentpoeng men store variasjoner som koster tusenlapper i måneden. Slike enorme utslag ville raskt bli avkledd i media med oppfordring til den aktuelle bankens kunder til bytte bank omgående. Totalt sett ville slik rentepolitikk bli svært ødeleggende for bankens renome.

Når det gjelder forbrukslån, kredittkort, sms lån og andre typer ekspresslån som tilbys som en rask og enkel løsning til dem som trenger penger fort er det derimot svært lite "overvåkning" fra media på aktører som rett og slett ikke eier skam.  Slike lån er usikrede, det vil si at det ikke er et formuesgode (typisk bil, båt eller bolig) som er stolt som sikkerhet for lånet og det er således naturlig at lånet har noe høyere rente. Men når slike aktører opererer med rentesatser på opp i mot 30% og enkelte enda høyere så begynner det hele å bli umoralsk. De som blir sittende med slike lån er på sikker vei in i den eneste utvei, en gjeldsordning etter gjeldsordningsloven eller en skjebne som evig gjeldsoffer.

Når vi har en fri rentesetting i Norge er det kun finansbransjen selv som setter egne moralske begrensninger for hvor slepphente de skal være ved innvilgelse av lån og kreditter. Jo lavere krav til lånesøker jo høyere rente, så enkelt er det. Majoriteten vil alltid betjene lånet uansett, mislighold underveis gir bare ekstra inntekter i form av purregebyr og ekstra renteinntekter den dagen lånet blir innfridd. Ja, en del lån blir aldri innfridd men det kan man også koste på seg risikoen for når man har rentesatser på 30-40%. Min konklusjon blir dermed at en lovbestemt maksimal rente, for eksempel tilsvarende forsinkelsesrentesatsen som ligger på rundt 10% årlig rente vil sørge for alles beste i det lange løp.

Sist oppdatert (tirsdag 15. juli 2014 20:36)

 

Ikke rart at smuglerne trenger en ekstrainntekt!

Tollvesenet går ut og "advarer" samfunnet om at stadig flere biler bygges om av smuglere for å skjule smuglergodset. For å unngå de skyhøye Norske avgiftene på alkohol og tobakk tyr stadig flere nordmenn til utspekulerte smuglermetoder for å å spe på den allerede høyt beskattet lønnen med en en liten ekstrainntekt eller rett og slett få lønnen til å strekke litt lenger. Til tross for dette synes fortsatt organisert smugling i stor grad å foregå via organiserte Øst-Europeiske bander som "håper" å bli tatt og få et gratis luksusopphold i Norske fengsler.

Tollvesenet ar forstått at det er lite sympati å hente blant befolkningen med å fokusere på unndragelse av avgifter. Nå går krisemaksimeringen ut på å få Nordmenn med på å stoppe smuglinen ved å fokusere på trafikkfaren ved ombygging og overlasting av spesialbygde smuglerbiler. Ja, disse bilene er sikkert trafikkfarlige og jeg er kjent med at det for ikke alt for lenge siden var en dødsulykke på Norske veier med en slik bil. For er det nemlig noe det overbeskyttende Norske samfunnet fordømmer så er det folk som foretar seg ting i trafikken som setter andre i fare.

Greit nok det. Vi liker ikke at andre leker med våre liv på Norske veier. Men er det bare jeg som synes det er litt vel gjennomsiktig at Tollvesenet til de grader bruker dette for alt det er verdt for å øke fordømmelsen av smuglere som etter mitt ståsted ellers driveren vinn/ vinn situasjon for å gi norske forbrukere et rimelig alternativt til skyhøye Norske avgifter.

Sist oppdatert (mandag 09. juni 2014 02:21)

 

Nå skal Norge grafse i naboens private anliggende igjen!

 

Da er det tid igjen for noen dager med offentlig grafsing. Årets skattelister legges igjen ut på nett med det formålet at nordmenn kan sitte å grafse i hva alle andre tjener. Nettstedene blir stadig mer oppfinnsomme i fancy løsninger som gjør grafsingen enda mer "spennende". Dette særnorske fenomenet vekker til de grader oppsikt i utlandet og kommentarene som kommer tilbake er ord som "kommuniststat" o.l.

Jeg kan ikke fatte og forstå noe som helst samfunnsnyttig med å offentliggjøre skattelistene, ihvertfall ikke det å legge dem ut på nett. En ting var slik det var i "gamle dager" der man måtte ned på ligningskontoret og lete gjennom listene manuelt samt at avisene serverte noen utdrag om de rikeste og samfunnstoppene, men å legge dem ut på internett er fullstendig horribelt. Folk flest liker at privatøkonomien er det den faktisk er, privat. Skattelistene ofte misvisende, i enkelte tilfeller meget misvisende, og hvert år meldes det om at skolebarn sitter og søker opp foreldrene og mobber dem som har foreldre med lav inntekt.

Jeg vil anta at det er de med dårligst inntekt som synes det er mest ubehagelig å få brettet ut privatøkonomien på nett. Det eneste morsomme med at skattelistene fra 2007 igjen var søk bare på nett er dermed at det er "fattigdoms partiet" SV, som ikke klarer å bekjempe fattigdommen, som har stått i bresjen for dette.....

Sist oppdatert (onsdag 24. april 2013 11:18)

 

Nå kan nordmenn kjøpe mat istedenfor å spille vekke penga!


Norsk tipping ligger nede, dessverre er det nok bare kortvarig for dette statsmonopolet. Spillegale nordmenn er frustrert over at de ikke får spilt og sjekket om de har vunnet premie.

For det første kan jeg informere at det bare er å slå opp i ei avis eller på nett så finner du resultatene der. Så sjekker du bongene manuelt, det er faktisk fortsatt mulig i 2009. Det er vel forøvrig på tide at spillegale nordmenn får et lite øyeblikk til å tenke gjennom sitt pengeforbruk hos norsk tipping. Det er et paradoks at det er de fattigste som kaster bort mest penger hos norsk tipping sett i forhold til inntekt.

For dem som er komplett hekta på spill så finnes det mange topp alternativer på nett med bedre odds og letter tilgjengelig. Det handler bre om å bryte noen små barrierer.

Sist oppdatert (fredag 10. mai 2013 00:36)

 
Flere artikler …
Banner
Bloggurat Blogglisten Twingly BlogRank