Slik er det bare i Thailand!

Media har høye krav til å legge ut bilder av voldtektsmenn, drapsmenn og andre kriminelle. Når det kommer til en nordmann som tilsynelatende driver en lovlig bar i Thailand er det imidlertid helt greit å legge ut bilde og fremstille han som hallik. Det er nemlig mulig å be damene som jobber der med seg ut av baren dersom det betales "bar fine" for å erstatte tapt arbeidsinnsats i baren.

Slik jeg forstår det er det slik det fungerer i alle barer i Thailand. Riktignok er det neppe usannsynlig at det i de fleste tilfeller er snakk om at damene "kjøpes fri" slik at de kan prostituere seg. Dog er det en gang slik utelivet fungerer i Thailand. Om nordmannen er hallik eller ikke er ikke så veldig vesentlig etter min mening. Han driver en lovlig business i et land som har helt andre normer og regler i forhold til dette. Det er merkelig at VG skal sitte her hjemme hvor vi har andre holdninger til dette og bannlyse mannen for hans virksomhet.

Har du gjeldsproblemer? Besøk inkassoguiden for gode råd!

Tvangssalg

Kommentarer (25)Add Comment
0
Ingen utlendinger har lov til å eie noe
skrevet av Pett, februar 01, 2010
Ingen utlendinger har lov til å eie noe, derfor står det nok en Thailender bak alt dette. Det er nok nordmannen som har innvenstert, men han eier nok ikke dette offentlig.
0
Skal media beskytte noen fra seg selv?
skrevet av Koppe, februar 01, 2010
Er det medias oppgave å beskytte idioter fra seg selv og hindre dem fra å implisere seg selv i ulovligheter? Han hadde jo stilt opp i en avis i Thailand og har latt seg intervjue av TV2... Er han identitet blitt kjent, så er det hans egen feil!

At man er forsiktig med å vise bilder og komme med navn før man i alle fall skal for retten og helst først etter en dom foreligger, er da ikke rart... inntil da, skal man anses som uskyldig!

Men i denne saken, så mener jo mannen at han ikke gjør noe ulovlig (enda han fryktet å bli anholdt som hallik i Norge), og bruker presse og TV til å forsvare sitt standpunkt. Skulle da media nekte ham å komme med sin side av saken, bare fordi han nødvendigvis da kan identifiseres?

Ja, i dette tilfellet har han vel gravd seg selv ned i et dypere hull, men det er da også lov...
0
Forfatter
skrevet av Roar Sørensen, februar 01, 2010
Jepp, du har rett, slik er det bare i Thailand, og på Filippinene. smilies/smiley.gif
Hva med å kjøpe boka mi og lese og lære mer om forholdene?

Mvh,

Roar Sørensen
0
...
skrevet av Hanii, februar 01, 2010
Er mye prostitusjon enkelte steder i thailand, men det som er litt kjedelig er at samtlige (menn) som reiser dit blir sett på som horebukker. Thailand er et kanon reisemål for både par og single. Nydelig vær, natur, vennlig folkeslag etc. Men fremdeles blir ikke Thailand sett på som et land med noe annet enn horer.
0
Å, ja, la oss frelse alle ...
skrevet av Kurt W., februar 01, 2010
"Men fremdeles blir ikke Thailand sett på som et land med noe annet enn horer."
Javisst, og det til og med fra et land som er bosatt av nisser som til stadighet skal ut i verden for å frelse og hjelpe, tror de.

Skal man for øvrig se hva HORER er, så er det bare å gå ut en tur i Oslo, ikke langt fra dørene til VG. I landene i Østen vet man mye mer om det meste enn hva Ola Dunk gjør ...
0
Feil feil feil !
skrevet av Stuttum, februar 01, 2010
Sånn er det ikke i Thailand. Sånn er det i Pattaya, deler av Bangkok, Phuket og noen få andre steder. Jeg bor selv i Thailand, og må si at jeg tar avstand fra byer som Pattaya. Pattaya er Disneyland for grisete menn. Thailand kan by på så utrolig mye mer en sexindustri.
0
Trygd?
skrevet av Knut, februar 01, 2010
Hvorfor kan disse grisene heve Norsk Trygd mens de samtidig driver business og investerer i millionprosjekter?


Få NAV på banen og frata disse folka alle Norske goder!
0
...
skrevet av r, februar 01, 2010
Utrolig frastøtende mennesker. NAV trygdet hele gjengen går jeg utifra. Noterte meg alle navnene. Har lyst til å gå videre inn i nærmiljøene deres og kartlegge disse såkalte friske halvga(le)mle menns opphav. De må jo ha mødre og fedre som kan fortelle oss om hva som gikk galt.
0
hehe
skrevet av Jan, februar 01, 2010
Det sier vel litt om Roar Sørensens intellektuelle formue når ha med et slikt programm prøver å moralisere sin aktivitet i Thailand.

Ble litt overrasket over hvor mye man kan drite seg ut på TV egentlig
40-50 år gamle menn som har feilet fullestendig her i landet lever livets glade dager i Pattaya med øl, fitte og motorsykkel.

Når Roar atpåtil prøver å bortforklare at han driver et bordell, mens jentene blir "betalt" for å gå fra arbeid? Trenger ikke være rakettforsker for å skjønne hva som foregår bak den døren..

Roar Sørensen minner meg om Komiske Ali, irakeren som påstod, på TV, at USA var langt unna Bagdag mens amerikanse tanks rullet forbi i bakgrunnen...

Og til slutt....for en gjeng med fehoder. Hvordan kan de motta trygd for å holde på slik? Det burde jo i noen tilfeller være satt noen grenser for oppførsel mens staten brødfør de..
0
Blodpenger
skrevet av anonym pudding, februar 02, 2010
Jeg kjenner til Pattaya og Thailand. Denne Roar blir av TV2 fremstilt langt bedre en hvordan mange andre ville ha gjort det.

0
Et rettferdig bilde
skrevet av Søring, februar 02, 2010
Det er jo vår tolkning som kommer til syne her. Slik jeg ser det har produksjonsselskapet vært tilstede i flere situasjoner og man kan ut i fra det få et bilde av situasjonen, ettersom hvordan man tolker det selv.

Alt jeg så var en stakkars fyr som har en tomhet i livet som må fylles av alkohol, prostituerte og usunne venner. Synd på ham og synd på jentene mener jeg... merket jeg ble litt kvalm når jeg så filmen.

"Alle de andre gjør det, kan ikke jeg også gjøre det da?" Høres ut som et lite barn.. stakkar.
0
Nei,ikke bare Thailand
skrevet av singa, februar 02, 2010
Vietnam,like ille som thailand,å det er norske ansatte med på i stor stil.
Kjenner enkelte av disse skinnhellige hovene dritsekker,slenger drit om alt og alle,utnytter fattige vietnamesere i hjemmet og jobben,å kjøper seg horer mens kjerringa sitter hjemme.
Skal ikke si mer nå,men har en del pålager,i tilfelle det skulle by seg.
Det er de dritsekkene som sitter i glasshus å kaster sten,de er så prektige på overflaten,men det skinnet sprekker snart.
Jeg kjenner mange "dansinggirl" å de forteller om disse norske oljearbeiderene som er så rike,men samtidig er de kjipeste.
Ja,en dag får de sitt,å sjefer samt agenter.etc,er med på å legge opp løpet for disse norske arbeiderene.
Horene er ikke så begistret for dere gutter!!!!Ikke jeg heller.
0
Roar Sørensen skrevet bok?
skrevet av Fredricke Bergesen, februar 02, 2010
Interessant dokumentar i kveld. Var ikke mye selvinnsikt å speile der i gården nei! Aldri hørt noe så selvmotsigende pjatt før, tror jeg...

MEN Roar Sørensen, som mye av dokumentaren handlet om - har visstnok skrevet bok?! En krimroman fra Thailand!!? Kan en fyr som han ha hjerne til det a? Det er mye rart som rører seg utenfor de norske grenser, men denne Roar Sørensen tar kaka!
0
jaja
skrevet av tore, februar 02, 2010
de fikk nu en betalt tur til Thailand og de andre Norske sa de satt med selskap hver dag. lol
0
Invisteringen til Stavanger mannen i Pattaya er noe han Mr Sørensen aldri får tilbake ,Der har vi Ola Dunk
skrevet av Reidar, februar 02, 2010
Nesten alle som jobbet i baren til Ola D er arbeidsledig og har ikke motatt lønn
pga av dårlig drift og mangel på kunder å si at dette er Pattayas mest besøkte bar
er så feil som det kan bli ,Pattayas mest besøkte Norske bar er Kåres bar,som faktisk drives veldig seriøst ,denne baren ønsker at jentene jobber i baren da det alltid er fullt kjør der med mengder av Norske besøkende som kommer ditt for å treffe andre Norske folk ,både par og enslige ,veldig god service
0
Mye uvitenhet ute aa gaar
skrevet av Rune, februar 02, 2010
Jeg bor og jobber i Thailand helt lovlig. Har kjoept meg hus go bil her, saa du som forteller at ulendinger ikke kan eie noe tar feil. Det kommer ann paa hva slags innreise visa du har.

Hvis noen av de som uttaler seg i denne bloggen hadde vist/forstatt hvordan kulturen er her, saa hadde dere holdt kjeft.

Jentene som jobber i barer er ikke prostituerte. De er vanlige jenter som oensker aa tjene til livets opphold. Mange av dem kommer fra landsbygda under fattige vilkaar.

Alternatativet til "bar jobb" er kanskje aa traakke rundt i soela aa plante ris for 100-150 bath pr dag (20-30 kroner).

I Thailand ser en vaerken ned paa jentene eller "kundene" som kjoeper/selger sex.

Jeg har reist og jobbet mye rundt i vaerden, men aldri har jeg moett saa mange fine mennesker. Ogsaa de som lar seg kjoepe fri fra barer.

Det er lett aa sitte paa sin hoeye hest der oppe i nord. Kanksje paa tide aa laere litt om kultur forskjeller foer en uttaler seg neste gang.

En liten ting til slutt. I Thailand finnes ikke "gammle griser" - eldre men som finner seg jenter her. Her respekterer du de som er eldre en deg. Du senker hode naar du passerer dem som et tegn paa respekt. Aldersforskjell har en helt annen betyding i budistiske land og saerlig Thailand. Det vaerste en "gammel gris" kan bli kalt er Thai:lung - onkel, men i en godmodig tone.

Hilsen Rune (gift (ups) med ei spansk jente som jeg bor sammen med hver dag)
0
...
skrevet av bille, februar 02, 2010
Sånn er det bare i Thailand????!!!

Så da skal man bare akseptere det?
I andre land blir kvinner steinet til døde for utroskap, og dømt til fengsel for utroskap etter å ha blitt voldtatt- skal man bare akseptere dette fordi "sånn er det bare i disse landene"???

Blir ikke mye utvikling med slike holdninger...men det er jo greit å ha noe å skylde på. Grisene vil jo gjerne rettferdiggjøre sin adferd på ferie.
0
Lite nytt
skrevet av Kjetil Ness, februar 02, 2010
Var i Pattaya i fjor med min kone på organisert tur i fra et reiseselskap.
Dette programmet bare sementerer mine verste fordommer. "u-hjelp på et høyere nivå"
Må bare få sagt at hvis jeg ville drive humanitert arbeid i Pattaya, hadde jeg nok valgt en annen metode.
At stedet fikk sin skjeve start som bordell for amerikanske soldater under vietnamkrigen er tragisk nok. Som skatteetaler finner jeg det svært opprørende at jeg er med på dette spleiselaget. Disse menneskene hører naturlig hjemme på spanias solkyst hvor de kan stemme på traktorlesba og forgå i sine grilldresser i fredHvor er forresten NAV?
0
...
skrevet av tom , februar 02, 2010
trur ikke de tenker på konsekvensene når de sender en slik dokumentar.. denne roar fyren er jo en gjøk d forstår jo alle.. men før de sendte denne dritten på tv så burde de tenkt litt på alle de tusen thaijentene som bor her i landet og våkner opp til en ny arbeidsdag, morsomt for de og se sine koleger i øynene idag.
0
For en nepe...
skrevet av Kim, februar 02, 2010
Been there,

Blue Lagoon II og Best Friend Bar er i utgangspunket ikke så halvgærne steder, Blue Lagoon II er ikke verre enn f.eks Blaze (øl er billigere og showet er kanskje litt mer vågalt) og Best Friend Bar er faktisk en hyggelig bar. Men det jeg reagerer på, er hvordan disse nordmennene blir fremstilt på, de viser jo at de er en gjeng med halvaper! Steike... jeg har bestilt en tur til Thailand i mars - den turen skal ikke med taxi til Pattaya, selv om Pattaya byr på mer enn Roar Sørensen.
0
Fint at det fokuseres på Asia!
skrevet av Roar Sørensen, februar 02, 2010
Morsomt å være berømt, selv om det kanskje ikke var på den måten jeg hadde tenkt meg det...

Ja, jeg har skrevet flere bøker, og ved siste sjekk var det ingenting i veien med mitt intellekt! smilies/cheesy.gif

Fint at det settes fokus på Asia!

Kjempefin blogg også.

Mvh,

Roar Sørensen
0
Til Roar Sørensen og Roar Sørensen...
skrevet av Steve Pick, februar 03, 2010
Heldig for deg at du har en navnebror i Pattaya da Roar! Så får du gratis promotering av boken din.
Men jeg synes at det er veldig lavmål, å bevist poste på denne bloggen, uten å gjøre oppmerksom på navnforvekslingen. Ser du har gjort dette på mange blogger som omtaler "Pattaya Roar"
Mener det er et navn på slike som prøver å tjene penger på andre smilies/cry.gif Men nå kommer jeg ikke på detsmilies/wink.gif
0
Skivebom
skrevet av Roar Sørensen, februar 03, 2010
Her bommer du nok litt, men det er greit. Jeg har tvert imot prøvd, på en humoristisk måte, å gjøre folk i noen blogger oppmerksom på at det finnes TO Roar Sørensen i Asia, og at denne Roar Sørensen i Thailand ikke er meg. Navneforvekslingen har bare gitt meg problemer.
Kanskje det finnes et navn på sånne som deg også... smilies/smiley.gif
0
Magellans Cross
skrevet av Thor, februar 03, 2010
Jeg regner med at det er Roar Sørensen på Filippinene som har skrevet Magellans Kors, som er innom i forumet og påpeker at han ikke driver bar i Thailand?
Anbefaler de som uttaler seg så bråkjekt om andres intelligens at de tar seg tid til å lese boken. Jeg er snart ferdig med den og den er bra. Ypperlig for de som ønsker å lære litt om Filippinene og som samtidig liker spennende krim. Jeg kjenner litt til Cebu og Filippinene, og synes boken er glimrende.
0
...
skrevet av Roar Sørensen, februar 03, 2010
//Magellans Cross
skrevet av Thor, februar 03, 2010
Jeg regner med at det er Roar Sørensen på Filippinene som har skrevet Magellans Kors, som er innom i forumet og påpeker at han ikke driver bar i Thailand?//

Det stemmer, Thor. Jeg prøver selvfølgelig LITT å vende denne enorme, negative publisiteten til noe positivt. Plutselig er jeg blitt Norges mest utskjelte og forhatte mann. smilies/smiley.gif Navnet mitt, i hvert fall. Mange undrer jo fælt på om dette er meg, til og med dem som kjenner meg litt fra før!

De som fremdeles undrer, kan ta en tur til hjemmesiden min og sammenlikne bilder. Det er faktisk to Roar Sørensen omtrent like gamle som bor i Sørøst-Asia! smilies/smiley.gif
Hyggelig også at du liker boka mi!

Mvh,

Roar Sørensen

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy

Sist oppdatert (mandag 18. november 2013 07:05)

 
Banner
Bloggurat Blogglisten Twingly BlogRank